De Tol Banden Doetinchem is een bedrijf dat zich van oorsprong vooral heeft bezig gehouden met de vervanging en reparatie van banden. Dankzij een unieke formule bieden wij u merkbanden tegen een ongekend scherpe prijs. Kijk hiervoor bij banden en maak kennis met ons ruime aanbod en onze verrassende prijzen.

Ook voor reparaties van banden bent u bij De Tol Banden Doetinchem aan het juiste adres.


Wij zijn ook dealer van Toralin automotive

produkten en Alloygator wheelprotector.


Klik op onderstaande logo's voor meer info.OPENINGSTIJDEN:


Maandag t/m Vrijdag:

08.30u - 17.30 u.


Zaterdag: 9.00 - 16.00 u.

Zondag: Gesloten


Op afspraak tot 20.00u.

    0314-332153

Check ook onze

                   Facebook-pagina.


contact@tolbanden.nl

Zorg altijd voor banden met voldoende profiel.


Dit zorgt niet alleen voor een betere wegligging, maar is ook van groot belang voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers.


Banden met onvoldoende profiel zijn gevaarlijk bij natte weersomstandigheden.

Denk hierbij aan slipgevaar en een slechtere wegligging op bochtige trajecten.

Ook wordt hierdoor uw remweg aanzienlijk langer.


Door de scherpe prijzen die De Tol Banden Doetinchem hanteert is het uitstellen van het vernieuwen van banden zeker niet nodig.

Rij niet door met een lekke band.


Gelukkig merkt u het vrij snel als uw band lek is. Uw auto begint naar één kant te trekken en het is duidelijk zichtbaar dat er minder lucht in de band zit.


Wij kunnen bijna elke lekke band repareren. Na de reparatie balanceren wij de band ook meteen zodat u direct weer veilig de weg op kunt. Niet elke band is te repareren. Om vast te stellen of dit nog wel kan inspecteren wij de band uitvoerig.


Wanneer u te lang heeft doorgereden met een lekke band dan is de band bijna altijd meer beschadigd en dient deze te worden vervangen.

Winterbanden.Winterbanden zijn van een speciale rubbersamenstelling die bij koude temperaturen in sneeuw en op natte wegen beter presteren dan gewone zomerbanden. De profilering van winterbanden is anders en dieper om meer grip te creëren en beter water en vuil te kunnen afvoeren.


Zodra de temperaturen onder 7 graden Celsius komen presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Door de lage temperatuur wordt het rubber van zomerbanden harder en verliest hierdoor zijn grip.

Hierdoor adviseert men om uw zomerbanden te vervangen door winterbanden zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius gaat komen.


Men zegt ook wel als de “R” weer in de maand zit, is het tijd de banden te vervangen.

Zomerbanden.


Dit zijn de banden die standaard onder een auto zitten als je er een aanschaft. Het zijn autobanden die het meest geschikt

zijn voor zomerse weersomstandigheden. Zomerbanden worden aangepast op weerkenmerken als heet asfalt en warme lucht.

Het rubber van zomerbanden is hard en stug en dus goed bestand tegen warmte. Zomerbanden kunnen gebruikt worden als de temperatuur niet onder de 7°C komt.


Het is erg belangrijk dat je goede zomerbanden onder je auto hebt, want deze banden vormen het enige contact tussen de auto en de weg. Zomerbanden hebben veel te verduren. Denk maar eens aan het zware gewicht van een auto en de hoge snelheden waarmee gereden wordt. Daarom moeten zomerbanden stevig en veilig zijn.


Zomerbanden worden niet aangeraden om te gebruiken tijdens winterse weersomstandigheden. Hiervoor zijn er speciale winterbanden ontwikkeld. Als er sneeuw en ijs ligt is het veiliger om winterbanden onder je auto te hebben, want die hebben meer grip op sneeuw, ijs en sneeuwmodder.


Wij hebben een groot assortiment aan zomerbanden, wil je meer informatie? Neem gerust contact op!

Velgen.


De Tol Banden biedt een ruim assortiment velgen met banden aan tegen een zeer aantrekkelijke prijs.


De keuze is erg uitgebreid. Bij De Tol Banden kun je terecht voor lichtmetalen velgen, stalen velgen en andere complete sets.

Zo kun je kiezen voor lichtmetalen velgen met zomerbanden, stalen velgen met winterbanden, maar ook lichtmetalen velgen.


In samenwerking met groothandel Tyres-Sales kunt u hier uw perfecte velg vinden en kunnen wij controleren of deze ook op voorraad is!

Welkom op de website van De Tol Banden Doetinchem!